Het Geluid Van

Onder de titel 'Het Geluid Van' maakt BOT in samenwerking met productiehuis Oost-Nederland een serie unieke voorstellingen op erfgoedlocaties. Vanaf 2011 ontstond een lange reeks locatievoorstellingen ge├»nspireerd op de oorspronkelijke identiteit, geluiden en functie van gebouwen uit een industrieel verleden. Verbluffend fysiek muziektheater op een bijzondere locatie waarin erfgoed tot leven komt.

Voor iedere episode trekt BOT zich terug op een erfgoedlocatie, en maakt er een muzikale voorstelling waarin het verhaal van die plek de ruimte krijgt. Het project is steeds een artistieke snelkookpan, waarin BOT in drie weken met een unieke voorstelling op de proppen komt. Het stuk wordt meteen daarna in een korte periode zoveel mogelijk gespeeld, gemiddeld 15 keer in vier dagen. 
Audiomachinist werkt bij BOT als muzikant, speler, en beeldenmaker. Vaak wordt het gebouw of delen ervan tot instrument getransformeerd, worden de akoestische (on)mogelijkheden benut en karakteristieke klanken eruit gelicht. Omdat het steeds een race tegen de klok is waarin BOT het onderste uit de kan willen halen, komt het werken aan op snelle, rake keuzes. 

De serie tot nu toe:

Het Geluid Van Graan (Zwarte Silo, Deventer, 2011),

Het Geluid Van steen (Steenfabriek De Werklust, Losser, 2012),

Het Geluid Van De Pol (Herberg De Pol, Diepenheim, 2012)

Het Geluid Van Kou (Koelhuis, Zutphen, 2013),

Het Geluid Van Water / BOT Aan Wal (Festival Onderstroom, Vlissingen, 2013),

Het Geluid Van Het Erf (Erve ijzerman, Wapenveld, 2013), 

Het Geluid Van Stilte (Walburgiskerk, Arnhem, 2013),

Het Geluid Van Ambacht (Ambachtsschool, Enschede, 2014),

Het Geluid Van De Nacht (Elegast, Deventer, 2014),

Het Geluid Van Glas (Kassen, Lent, 2015).