Marike Jager - Here Comes The Night (2012)

Voor Marike Jager is de nacht net zo inspirerend als voor Audiomachinist.

Marike en haar band namen eind 2011 de CD Here Comes The Night op, speelden in het clubcircuit door heel Nederland, en besloten er een theaterprogramma van te maken. Maar... hoe maak je van een poppodium-repertoire écht een totaal andere show met theatrale waarde? Precies daar kwam ik om de hoek kijken.

We zijn aan de slag gegaan om er een markante, sfeervolle belevenis van te maken, met songs van de één en geluidsmachines van de ander. Een geweldig werkproces met ontzettend veel uitdagingen aan beide kanten, met een treffend resultaat.

Het theaterconcert is een voorstelling geworden zoals Marike die nog niet maakte. De geluidsmachines van Audiomachinist (samen gemaakt met sidekick Doan Hendriks) waren tegelijk décor en muzikale toevoeging. Door de geluiden van een golvende zee, een krakend schip en klotsend water tegen een kade veranderde de songs, arrangementen werden omgegooid omdat het geheel er beter van werd. Regie was in handen van Kim Arnold. Na een uitverkochte tournee en twee reprise-tours is het avontuur voorbij. 

Van het concert is een prachtige DVD gemaakt, met als extraatje een mini-docu over Audiomachinist.

foto: Klaas Guchelaar


Foto: Klaas Guchelaar